u istočnoj slavoniji

Kandidati SDSS-a za Europski parlament: Za ravnopravnost velikih i malih

  • I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 15.05.2019 15:21
  • Objavljeno 15.05.2019 u 15:21
Bionic
Reading

Kandidati SDSS-a za Europski parlament i u zemlji i domaćoj politici te u europskoj politici tražit će ravnopravan odnos između velikih i malih proizvođača, kao što se zauzimaju za ravnopravnost velikih i malih uopće, izjavio je u srijedu u Boboti, u istočnoj Slavoniji, predsjednik SDSS-a i kandidat za Europski parlament Milorad Pupovac

"Zaustaviti iseljavanje s ovih područja znači omogućiti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima bolje uvjete za vlastiti razvoj“, ocijenio je Pupovac, ističući kako to znači da obiteljska poljoprivredna gospodarstva moraju biti ravnopravnija s velikim kombinatima.

"Praksa je takva da su obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ovdje u Boboti, kao uostalom i u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji, u neravnopravnom položaju prema kombinatima, teže dobivaju državnu zemlju i plaćaju neusporedivo više zakupe, pa i do sedam puta više u odnosu na kombinate“, rekao je Pupovac.

Smatra da u takvim okolnostima nijedna demografska mjera neće pomoći da ljudi ostanu, da se sačuva selo i stanovništvo i da istodobno imamo pouzdanu i dugotrajnu proizvodnju.

"Unatoč lošem odnosu prema OPG-ima, ona opstaju, za razliku od pojedinih velikih kombinata koji, unatoč svim privilegijama, nisu opstali", dodao je.

Kandidati SDSS-a za Europski parlament danas su u Vukovarsko-srijemskoj županiji posjetili obiteljsku proizvodno-trgovačku tvrtku "Vasiljev" u Veri, u općini Trpinji, koja zapošljava 80-ak djelatnika, te tvrtku "Protein" u Boboti s 50-ak zaposlenika i proizvodnjom oko 25.000 svinja na godinu.