epilog jurnjave

Policija se oglasila o potjeri po Zagrebu: Evo kako je završio 27-godišnjak

15.02.2024 u 10:38

Bionic
Reading

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog divljanja po Zagrebu

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom za kojega se sumnja da je sumanuto jurio po Zagrebu. Kako je priopćila Policijska uprava zagrebačka, osumnjičenik je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku te je protiv njega podnesena kaznena prijava.

U utorak oko 21.45 sati u Novom Jelkovcu policija je pristupila vozaču osobnog automobila bez registarskih oznaka, ali se on tada dao u bijeg. Nastavio je vožnju u smjeru zapada preko Zagrebačke obilaznice, odnosno autocestom A3, odakle se s čvora kod Jankomira uključio u promet Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka.

Prošao je velikom brzinom kroz više raskrižja unatoč crvenim svjetlima na njegovu smjeru kretanja. Tijekom vožnje cijelo se vrijeme oglušivao na zvučna i svjetlosna upozorenja i naredbe policijskih službenika, da bi dolaskom do križanja Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića vozilom sletio s kolnika.

Radi sprječavanja njegovog daljnjeg bijega, policijski službenici tada su prema njemu uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje), a potom utvrdili da se radi o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i kaznena djela.

  • +13
Velika policijska potjera u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

Tijekom potjere osumnjičeni je svojim vozilom udario u dva policijska vozila, i to na Jarunskoj ulici te križanju Zagrebačke avenije i Hrvatskog sokola, pri čemu su lakše ozlijeđena dva policijska službenika iz vozila u Jarunskoj ulici. Lakšu tjelesnu ozljedu zadobio je i osumnjičenik, a priveden je u službene prostorije policije te se kriminalističko istraživanje nastavlja.