OZLIJEĐENE SU

Vozačica se nije zaustavila ispred pruge, na nju i suputnicu naletio vlak

02.09.2023 u 15:51

Bionic
Reading

Prometnu nesreću u Trenkovu kod Požege, u Mirogojskoj ulici, u subotu oko 11:35 skrivila je 26-godišnja vozačica, koja nije zaustavila osobni automobil na nezaštićenom, ali vidno obilježenom željezničkom prijelazu, uslijed čega je došlo do sudara s teretnim vlakom, izvijestila je požeška policija po završetku očevida

Automobil je završio u jarku nedaleko od pruge. Portal Požega.eu objavio je fotografije s mjesta nesreće koje pokazuju da je automobil potpuno uništen.

Policija je izvijestila da je vozačica (26) auta došla do nezaštićenog prijelaza ceste preko željezničke pruge, no nije se zaustavila bez obzira na postavljen prometni znak. U tom je trenutku teretni vlak, kojim je upravljao 29-godišnjak, naletio na zadnji lijevi bočni dio auta.

Vozačica (26) auta lakše je ozlijeđena u nesreći, a jedna putnica (23) teško. Prevezene su vozilom Hitne pomoći u požešku bolnicu. Policija će protiv 26-godišnje vozačice podnijeti kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela 'Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu'.

To je druga nesreća koja se dogodila na požeškom području u subotu. Kako je izvijestio Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave požeško-slavonske, u Požegi je u Industrijskoj ulici kod tvrtke UNIUS putnički vlak prešao preko muške osobe koja je ležala između tračnica.

Muškarac je pri svijesti prevezen u požešku bolnicu, a policijski službenici provode očevid nakon kojeg će biti više detalja oko samog slučaja.