prometna nesreća

Poginuo vozač u sudaru s teretnjakom u Budančevici

02.09.2023 u 21:53

Bionic
Reading

Koprivničko-križevačka policija priopćila je u subotu da je 73-godišnji vozač osobnog vozila koji je smrtno stradao u prometnoj nesreći u Budančevici, prešao vozilom na suprotnu stranu kolnika i sudario se s teretnim vozilom srbijanskih registracija

Teška prometna nesreće dogodila se danas oko 10,40 sati, u Budančevici u Ulici Stjepana Radića, a 73- godišnji vozač osobnog sutomobila koprivničke registracije vozio je u smjeru Kloštra Podravskog.

Iz neutvrđenog razloga vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se s teretnim vozilom srbijanskih registracija, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 43-godišnji državljanin Srbije, priopćila je večeras Policijska uprava koprivničko-križevačka o rezultatima očevida.

Nakon sudara teretno vozilo je udarilo u dvorišnu ogradu i zid kuće, dok je osobni automobil odbačen u odvodni kanal. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 73-godišnji vozač osobnog automobila, dok je vozač teretnog automobila lakše ozlijeđen.

Tijelo poginulog vozača je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Koprivnica radi obavljanja obdukcije. Očevidom je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice u Varaždinu uz stručnu pomoć policijskih službenika. Zbog obavljanja očevida, promet na državnoj cesti D2 u Budančevici bio je zatvoren od 11 do 16.10 sati.

Policijski službenici dostaviti će izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, naveli su iz PU koprivničko-križevačke.