EKSPRESNA AKCIJA

Skandal u Varaždinu: Učenici se drogirali na nastavi, privela ih policija

12.12.2023 u 23:17

Bionic
Reading

U ponedjeljak ujutro, tijekom drugog školskog sata, u zgradu srednje Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu stigla je policija i od trojice učenika od 16 do 18 godina zatražila da pođu s njima.

Trojac je osumnjičen za konzumaciju droge tijekom nastave, konkretno amfetamina, javlja Jutarnji.

U službenom izvješću za medije varaždinska je policija navela da je 18-godišnjak policijskim službenicima dragovoljno predao prozirnu PVC vrećicu s bijelom praškasto-gumenastom tvari nalik na amfetamin mase 1,4 grama, jednu bijelu gumenastu tvar nalik na amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, a što mu je oduzeto po policijskim službenicima.

Službenici PU varaždinske također su u ponedjeljak, 11. prosinca, na temelju naloga Općinskog suda u Varaždinu pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 16-godišnjak, koji im je prije pretrage dragovoljno predao jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na grančicu indijske konoplje, prozirnu PVC vrećicu s sasušenom zelenom biljnom tvari nalik na marihuanu ukupne mase 1,8 grama i jedan mobilni uređaj.

Istog su dana službenici PU varaždinske prema nalogu Općinskog suda u Varaždinu pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 17-godišnjak koji im je prije pretrage dobrovoljno predao PVC vrećicu s bijelom praškastom tvari nalik na amfetamin ukupne mase 0,5 grama i jedan mobilni uređaj. Sve oduzete tvari proslijedit će se na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani, izvijestila je PU varaždinska.

'Školom su počele kružiti glasine o tome što trojac radi, na što smo promptno reagirali i o tome prošli tjedan, čim smo to čuli, obavijestili policiju, koja je u ponedjeljak i došla u školu te odradila službene radnje - rekla je za Jutarnji ravnateljica škole Vesna Vrček. Ostala je, kaže, šokirana saznanjem da učenici za vrijeme nastave konzumiraju opojna sredstva, jer škola ima reputaciju kvalitetne strukovne škole.