počelo suđenje

Redžepi tvrdi da nije kriv za trgovanje utjecajem oko uzdržavanja Severinina sina

21.04.2022 u 11:16

Bionic
Reading

Počelo je suđenje Gzimu Redžepiju, suradniku bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, koji se izjasnio da nije kriv za trgovanje utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju sina pjevačice Severine Vučković i srpskog poduzetnika Milana Popovića.

Suđenje je počelo na zagrebačkom Županijskom sudu, a Uskok je krajem prošle godine priopćio kako je Redžepi optužen da je 2020. trgovao utjecajem koristeći autoritet zastupnika Gradske skupštine i bivšeg zamjenika pročelnice gradskog Ureda za zdravstvo, kao i činjenicu da je bio osoba od povjerenja tadašnjeg gradonačelnika Bandića.,

Ne navodeći identitete stranaka u postupku, tužiteljstvo je poručilo kako Redžepija tereti da je pokušao utjecati na ishod vještačenja u sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu radi izmjene odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju maloljetnog sina Severine Vučković i Milana Popovića.

Optužen je da je, nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja radi odlučivanja s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati, tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka.

Iz Uskoka su priopćili da se radi o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice koje je osnivač Grad Zagreb, slijedom čega Redžepi može utjecati na poslovanje bolnice u kojoj je zaposlen vještak.

Redžepija terete kako je tijekom sastanka rekao vještaku da je dobar prijatelj s Popovićem kao tužiteljem u sudskom postupku, pri čemu je isticao Popovićeve kvalitete, donatorstvo i sve što je učinio za Grad Zagreb te za njega osobno.

Uz to, dodali su u Uskoku, Redžepi je kazao vještaku da je Popović dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist.

Od vještaka je pritom, ustvrdili su, zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku donijeti u predmetu, no vještak mu je, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju, poručio da će svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta te se odlučio izuzeti iz tog predmeta, na što je optuženi izrazio nezadovoljstvo takvim slijedom događaja.