na službenoj stranici

Vrhovni sud objavio odluku o Severininom djetetu. Evo zašto će živjeti s ocem

24.01.2024 u 16:22

Bionic
Reading

Vrhovni sud objavio je svoju odluku u slučaju borbe za skrbništvo nad maloljetnim djetetom pjevačice Severine Vučković i poduzetnika Milana Popovića, kojom je dijete vraćeno da živi s ocem

Ukratko, Vrhovni sud je prihvatio zahtjev za revizijom koji je podnio Popović i u svojoj odluci ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu te predmet vratio na ponovno suđenje zato što Županijski sud nije usmeno ispitao vještake unatoč tome što je Popović to tražio. Time je, smatra Vrhovni sud u odluci donesenoj 26. srpnja prošle godine, Županijski sud počinio bitnu povredu odredaba parničnog postupka.

'Kako je u konkretnome slučaju tužitelj (Popović, op.a.) određeno naveo radi raspravljanja kojih okolnosti traži usmeno saslušanje vještaka, a drugostupanjski sud se u vezi s tim traženjem nije izričito izjasnio da se radi o okolnostima u vezi s činjenicama koje nisu odlučne, propuštanjem usmenoga saslušanja vještaka drugostupanjski je sud tužitelja onemogućio u raspravljanju i tako počinio bitnu povredu odredaba parničnoga postupka. Zato je drugostupanjska presuda ukinuta i predmet je vraćen tome sudu na ponovno suđenje', piše u odluci Vrhovnog suda, u kojoj se dodaje da će Županijski sud otkloniti povredu parničnog postupka tako što će usmeno na raspravi saslušati vještake.

  • +7
Severina u Kotoru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dragan Mijatović

Ukidanjem presude Županijskog suda, kojom je odlučeno da će maloljetno dijete živjeti s majkom, ponovno na snagu stupa prethodna odluka Općinskog suda, prema kojoj je bilo određeno da će dijete živjeti s ocem.

Odluku Vrhovnog suda možete pročitati u dokumentu u nastavku: