TRAGEDIJA U PRAGU

Ravnatelj škole u Poreču: Učenik je u klubu pao s terase visine petog kata

02.04.2023 u 12:43

Bionic
Reading

Nakon strašne tragedije na maturalnom putovanju u Pragu, na kojem je smrtno stradao maturant Srednje škole Mate Balote iz Poreča, učenici te škole noćas su se vratili u Istru. Čekaju se rezultati istrage češke policije.

Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao s visine petog kata. Vjerujem da je nesretan slučaj i ne bih mogao ništa više komentirati do dopisa češke policije, kazao je Krešimir Bronić, ravnatelj Srednje škole Mate Balote za HRT.

Zbog tog tragičnog događaja angažiran je tim za krizne intervencije te da će se od ponedjeljka učenicima i roditeljima razreda iz kojeg je bio stradali učenik, koji je inače bio iz Umaga, pružiti potrebna psihološka pomoć.

Neslužbeno se doznaje kako je uzrok smrti pad mladića s velike visine odnosno s petog kata u kojem se nalazio klub u sklopu hotela, a događaj se zbio pola sata iza ponoći s petka na subotu. Ravnatelj škole u očekivanju je zapisnika očevida koji je obavila češka policija, nakon čega će se saznati točan uzrok ove nesreće.

Hrvatska veleposlanica u Češkoj, Ljiljana Pancirov, kazala je za HTV kako želi izraziti sućut obitelji, ali i svim onima, djeci i nastavnicima, koji su bili prisutni prilikom tog smrtnog slučaja.

- Za sada nemam nikakve dodatne informacije. Očekuje se izvješće policije i nalaz obdukcije. Tijekom ponedjeljka očekujemo dodatne informacije, kazala je Pancirov.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) jučer je, nakon smrti srednjoškolca na maturalnom putovanju, priopćilo da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.

Vlasnik pulske agencije Zeatours Floris Milohanić, koja je organizirala to putovanje izjavio je kako su svi potreseni ali kako su se nekako uspjeli sabrati i organizirati povratak djece u Poreč.

"Profesori su kao i djeca bili u velikom šoku. Ne znamo što se dogodilo vani te večeri, no policija je isključila mogućnost nasilne smrti pa su djeca puštena da se vrate u Hrvatsku. Podatke policijskih izvještaja s očevida nemamo i to će vjerojatno ići preko ambasade", naglasio je Milohanić.