ratni zaostaci

Prilikom poljoprivrednih i građevinskih radova pronađene mine i streljivo

13.03.2024 u 12:35

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemska policija zaprimila je u utorak četiri dojave građana o pronalascima mina i streljiva koji su u tri slučaja pronađeni prilikom obrade zemlje i u jednom prilikom obavljanja građevinskih radova

Minsko-eksplozivna sredstva građani su pronašli u poljskim predjelima u Mirkovcima, Bapskoj i kod Negoslavaca, dok je streljivo prilikom obavljanja građevinskih radova uz obiteljsku kuću pronađeno streljivo.

Policijski službenici protueksplozijske zaštite izuzeli su topovsko zrno, minobacačke granate od 50 i 82 milimetra m te 86 komada streljiva različitog kalibra, izvijestila je u srijedu policija.

Napominju kako su, uz to od 26. veljače do 12. ožujka postupali u još pet dojava o dragovoljnoj predaji oružja i minsko-eksplozivnih sredstava te u tri dojave o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

Građani su dragovoljno predali jednu kratku strojnicu s nabojnikom, zračnu pušku, dijelove puške, tri ručne bombe i 234 komada streljiva. Izuzete su i četiri ručne bombe koje su građani pronašli u Banovcima, Lipovcu i Oroliku.

MUP podsjeća građane da akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja "Manje oružja, manje tragedija" i dalje traje te da građani mogu prijaviti predaju ilegalnog oružja bez sankcija. 

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će posebno osposobljeni policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo, kažu u policiji koja jamči anonimnost osobe koja predaje oružje.