uhićeni su

Policija splitskim dilerima u autu pronašla 900 grama speeda

12.03.2024 u 11:33

Bionic
Reading

Dvojica dilera u dobi od 42 i 30 godina otkriveni su i uhićeni u nedjelju na splitskom području kada ih je policija zaustavila u automobilu u kojem su prevozili nešto više od 900 grama amfetamina

Kako su u zaustavljenom automobilu policajci uočili sumnjivu crnu vreću zatražili su sudski nalog temeljem kojega je u pretrazi automobila pronađeno 903 grama amfetamina.

Dvojica muškaraca su uhićeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da su ostvarili obilježja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

"Od početka godine do danas policijski službenici PU splitsko-dalmatinske, nakon pronalaska i oduzimanje droge onemogućili su osobe u daljnjoj preprodaji droge i podnijeli 25 kaznenih prijava zbog neovlaštene proizvodnju i prometa drogama, a u prva dva mjeseca ove godine su ostvarili 296 zapljena različitih vrsta droge", istaknuli su u policiji.

U cijeloj prošloj godini policija je odradila 2.349 zapljena različitih vrsta droge što je 31 više u odnosu na 2022. godinu, a podneseno je 269 kaznenih prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, što je za 38 posto više u odnosu na 2022. godinu.