alkohol, nepropisna brzina...

Policija objavila detalje strašne nesreće u zagrebačkoj Dubravi

20.01.2023 u 11:23

Bionic
Reading

Zagrebačka policija objavila je detalje strašne nesreće koja se noćas oko 2.30 sati dogodila u zagrebačkoj Dubravi u kojoj je smrtno stradala 26-godišnjakinja

Noćas oko 2.30 sati u Dubravi, 25-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,11 g/kg u organizmu, upravljao je osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se zapadnim kolnikom Mandlove ulice lijevom prometnom trakom u smjeru juga, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Usred nepropisne brzine kretanja vozila gdje je u naseljenom mjestu prometnim pravilom ograničena na 50 km/h, iz kojeg razloga je na vlažnom kolniku u kočenju vozilom prešao na desnu prometnu traku, preko rubnog kamena sletio je na meki teren, nastavio se nekontrolirano kretati u smjeru juga nakon čega je naletio na stup javne rasvjete i odbačen na meki teren.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 26-godišnja putnica, a nakon obavljenog očevida tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Zamjenica Općinskog kaznenog državnog odvjetništva je izašla na mjesto događaja te obavila očevid prometne nesreće uz asistenciju ekipe za očevide I. postaje prometne policije Zagreb. Od 2.37 do 5.10 sati bio je obustavljen tramvajski promet Maksimirskom cestom u smjeru istoka i zapada. Vozač osobnog automobila je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.