incident kod bjelovara

Otac osuđen jer nije osigurao automobil koji mu je pregazio i teško ozlijedio sina

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 17.03.2023 11:33
  • Objavljeno 17.03.2023 u 11:33
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar

Dvadesetosmogodišni otac iz okolice Bjelovara proglašen je krivim i osuđen zbog teških ozljeda koje je pretrpio njegov maloljetni sin kojeg je u ljeto 2022. pregazio automobil

Sud je donio pravomoćnu presudu u kojoj stoji kako je otac tog dana u srpnju na uzbrdici poljsko-šumskog puta parkirao auto, ostavio ga otključanog, neosiguranog i dostupnog maloljetnoj djeci, javlja 24 sata.

Pokraj auta je u tom trenutku bilo petero njegove djece u dobi od 1, 3, 5, 8 i 9 godina. Petogodišnji dječak ušao je u auto te izbacio mjenjač iz brzine. Automobil je tada krenuo unatrag i srušio je devetogodišnjeg dječaka koji je stajao iza vozila. Dječaka je auto srušio na pod i prešao preko njegovih nogu.

Općeopasnom radnjom izazvao je opasnost za život i tijelo ljudi, a kaznenim djelom je prouzročena teška tjelesna ozljeda, čime je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti - navodi se u presudi.

Otac je dobio 11 mjeseci zatvorske kazne, no kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Presuda je pravomoćna pa se otac na nju ne može žaliti.