poginuli prijatelji

Policija objavila detalje nesreće kod Zagreba, uhićen vozač teretnog vozila

21.12.2023 u 19:58

Bionic
Reading

Dva su mladića smrtno stradala u teškoj prometnoj nesreći u četvrtak prilikom sudara kombija i motocikla na području Rugvice. Riječ je o dva prijatelja 18-godišnjaka

Dva 18-godišnja prijatelja poginula su u četvrtak oko 11.25 sati u stravičnoj nesreći u Dugoselskoj ulici u Rugvici.

Kako piše Jutarnji, nesreća se dogodila kada je dostavno vozilo skretalo s glavne ceste na parkiralište tvrtke Bajkmont te najvjerojatnije oduzelo prednost motociklu koji se, na što ukazuju tragovi i posljedice, kretao jako velikom brzinom.

Osim dvojice smrtno stradalih mladića, u vozilu u koji je udario motocikl ozlijeđena je 20-godišnja djevojka koja je zbog teških ozljeda prevezena u KB Dubrava i, prema riječima liječnika, njezino je stanje stabilno.

Obojica mladića imala su kacige, ali kako Jutarnji neslužbeno doznaje, nisu imali položen vozački.

'Čulo se kao eksplozija. Okupili smo se i pogledali van, ali vidjeli smo samo automobil. Motocikl se uopće nije vidio, a prednji dio vozila bio je potpuno neprepoznatljiv. Tek kad smo izišli, vidjeli smo u kanalu uz cestu dva tijela. Pokušali smo pomoći, došla je i Hitna pomoć, ali mladićima više nije bilo pomoći', rekli su za Jutarnji iz tvrtke koja se nalazi nedaleko od mjesta nesreće.

U sudaru motocikla i kombija kod Rugvice dvije su osobe poginule Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

O nesreći se popodne s detaljima oglasila i zagrebačka policija.

"Danas, 21. prosinca oko 11.20 sati, 49-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Dugoselske ceste između Rugvice i Črnec rugvički u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 21 započeo je radnju skretanja prema prilaznom kolniku te nije propustio motocikl koji dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer kretanja", navode iz zagrebačke policije.

"Uslijed oduzimanja pravo prednosti prolaska, na prednju desnu stranu njegovog vozila, prednjom stranom naletio motocikl zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao za sada neutvrđeni vozač, a na kojem motociklu su se nalazila dvojica 18-godišnjaka, krećući se kolnikom Dugoselske ceste u smjeru zapada, brzinom većom od dopuštene van naseljenog mjesta.

"Na mjesto događaja izašla je zamjenica Općinskog državnog odvjetništva koja je rukovodila očevidom prometne nesreće uz asistenciju policijskih službenika I. postaje prometne policije Zagreb.

Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenog kaznenog djela iz članka 227. stavka 1. i 2., 4. Kaznenog zakona, vozač teretnog automobila je uhićen, priveden na kriminalističko istraživanje te će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku", zaključuje zagrebačka policija.