VANDALIZAM

Na pravoslavnom groblju u Vukovaru porušeno deset nadgrobnih spomen ploča

10.01.2023 u 16:31

Bionic
Reading

Deset nadgrobnih spomen ploča porušeno je na starom pravoslavnom groblju u Vukovaru u noći sa prošlog četvrtka na petak, od kojih su tri pukle, a iz SDSS-a od policije traže da pronađu odgovorne za ovaj vandalizam koji, smatraju, nije počinila jedna osoba jer su spomenici vrlo teški

Iz policije su poručili kako je tijekom noći s 5. na 6. siječnja u vukovarskoj Ulici Europske unije nepoznati počinitelj na starom pravoslavnom groblju porušio ukupno deset nadgrobnih spomen ploča, od kojih su tri pukle. Istaknuli su kako tragaju za krivcem za ovaj vandalizam, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog povrede mira pokojnika.

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine i predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar naveo je kako je to već treći takav slučaj na istom groblju u posljednja tri mjeseca.

U prvom slučaju, kazao je, demolirano je nekoliko spomenika, dok je u drugom uništena ikona na zavjetnom križu koji se nalazi u središtu groblja, dok je u ovom posljednjem uništeno još desetak spomenika. 'Očekujemo od policije da poduzme sve korake i pronađe odgovorne za ovaj vandalizam koji najvjerojatnije nije počinila jedna osoba jer su uništeni spomenici vrlo teški', naglasio je Kolar.