TRAGEDIJA KOD KRIŽEVACA

Mladiću osumnjičenom za smrt 16-godišnjaka određen istražni zatvor

15.05.2023 u 16:46

Bionic
Reading

Maloljetnik (17) uhićen nakon smrti 16-godišnjaka u ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom kazneno je prijavljen zbog nanošenja teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti, izvijestila je u ponedjeljak koprivničko-križevačka policija. Sutkinja Županijskog suda u Bjelovaru maloljetniku je odredila istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponovnog počinjenja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke

Policija je izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom i osumnjičila ga za kazneno djelo za koje zakon predviđa zatvorsku kaznu, u najgorem slučaju i do 15 godina. Uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu 17-godišnjaka je policija predala pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju u Kostanjevcu Riječkom umro je 16-godišnji mladić, zbog čega je policija uhitila njegovog godinu dana starijeg prijatelja, koji ga je navodno srušio na rođendanskoj zabavi, nakon čega je 16-godišmjak ostao nepomično ležati.

Vlasnik objekta Tomislav Plantić rekao je da su dvojica mladića bili 'nerazdvojni prijatelji' i da se tragičan događaj odvio na igralištu ispred ugostiteljskog objekta kojeg je u subotu jučer iznajmio za rođendansko slavlje. Istog dana njih dvojica su, naveo je Plantić, došli na piće u kafić, a potom se zajedno uputili na rođendansko slavlje 18-godišnjakinje na kojem je bilo 50-ak uzvanika.

Mladići su se na rođendanu porječkali, nakon čega je 17-godišnjak udario ili odgurnuo 16-godišnjaka koji se desetak sekundi nakon toga srušio i ostao nepomično ležati, ispričao je Plantić. Policija i hitna služba brzo su stigli na mjesto događaja. Pokušali su reanimirati 16-godišnjaka, no on je nažalost preminuo.