stol prepun droga

[FOTO] Ulov u kući kod Zeline: 'Ovo je najveća zapljena droga u zadnjih deset godina'

17.02.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Zagrebačka policija pohvalila se najvećom zapljenom droge u posljednjih deset godina

Gotovo 400 kilograma marihuane, MDMA-e, amfetamina, ecstasya, tekućina za proizvodnju droge, četiri digitalne vage, strojnica 'ero' s prigušivačem te pištolj Škorpion. Sve je to pronašla zagrebačka policija u kući u okolici Sv. Ivana Zeline. Pomno planiranom akcijom jučer je uhićen 50-godišnji državljanin Srbije, a nekoliko sati kasnije i njegov 27-godišnji suradnik iz Hrvatske, piše Jutarnji.hr.

Policija je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji pokazala stol prepun različitih droga, istaknuvši kako je izloženo svega četvrtina zaplijenjenog jer više nije moglo stati. 'Ovo je najveća zapljena droge u zadnjih 10 godina. Ukupno je zaplijenjeno 330 kilograma marihuane u 292 paketa, 90 kilograma amfetamina, 196.000 MDMA-e', rekli su iz policije.

Droga je bila pakirana u manje i veće pakete, spremne za daljnju preprodaju. Policija nastavlja istragu jer se sumnja kako je uhićeni dvojac dio veće kriminalne skupine. Droga je bila prvenstveno namijenjena hrvatskom tržištu, ali vjerojatno je dio trebao biti i prevezen u susjedne zemlje.

  • +12
Zapljena droga u PU zagrebačkoj Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski