10 kg marihuane

Dvije policijske akcije kod Zadra: Otkriveno pola kilograma heroina skrivenog u dječjoj autosjedalici

02.02.2023 u 14:22

Bionic
Reading

U dvjema akcijama u posljednja dva dana policija je na zadarskom području zaplijenila preko 10 kilograma marihuane i više od pola kilograma heroina skrivenog u naslonu dječje automobilske sjedalice

Voditelj Odjela kriminaliteta droga zadarske policije Miki Zrilić izvijestio je da je heroin zaplijenjen na području Posedarja, a marihuana na jednom zadarskom otoku.

Policija u BMW-u kod Posedarja zatekla 26-godišnjaka bez identifikacijskih isprava, a provjerom je utvrđeno da je riječ o hrvatskome državljaninu s riječkog područja koji je od ranije poznat po kaznenim djelimaje, rekao je Zrilić.

Nakon što je policijski pas u pretrazi pozitivno reagirao na drogu u naslonu dječje sjedalice pronađeno je pakiranje sa 534 grama heroina te 1080 grama praškaste tvari nepoznatog sastava, za koju se sumnja da je punilo za povećanje mase droge.

Pronađena droga je oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić", a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog muškarca nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

Načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar Romano Landeka kazao je da je više od 10 kilograma marihuane zaplijenjeno od 56-godišnjeg muškarca. Drogu je skrivao u 41 staklenci s ukupno 3840 grama marihuane i 12 vreća s marihuanom teških 6410 grama.

Počinitelj je uhićen, protiv njega je podnesena prijava za dva kaznena djela, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, istaknuo je Landeka.

Na istome je mjestu pronađena i staklenka od majoneze sa zelenim namazom za koji se pretpostavlja da je riječ o mješavini marihuane i svinjske masti, vjerojatno se koristi kao krema za kožu, a možda i za jelo.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina rekao je kako dosad nisu imali ovakav nalaz te će tvar također poslati u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić" na testiranje.

Obojica muškaraca predana su pritvorskom nadzorniku PU zadarske.