obiteljsko nasilje

Buntićeva supruga nakon premlaćivanja traži razvod braka

27.09.2023 u 17:09

Bionic
Reading

Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom za izuzeće u povodu žalbe Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke na rješenje (ZHŽ) o određivanju mjera zabrane, umjesto predloženog pritvora za Denisa Buntić (41) iz Ljubuškog, bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca

Kako je potvrđeno Dnevnom Avazu, Sudsko vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu, kojim predsjeda Franjo Ravlija, odbilo je u srijedu zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom za delegiranje nadležnog suda za postupanje u predmetu. Avaz navodi da je zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom odbijen iz razloga što je prijedlog za izuzeće podnio predsjednik Izvanraspravnog vijeća, koji nije ovlašten.

Iz Tužiteljstva ZHŽ u utorak su objavili da su žalbu podnijeli zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka te zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

'Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor', kazali su iz Tužiteljstva ZHŽ.

Razlozi za određivanje pritvora su, kako su ponovili, opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na njih, i opravdana bojazan da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Denis Buntić prošli je petak prijavljen zbog obiteljskog nasilja, kada je pretukao suprugu Klaru u njihovoj obiteljskoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom. Prilikom pretrage kuće pripadnici PU Ljubuški pronašli su cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, pištolje, lovačko oružje, te streljivo.

Istovremeno njegova supruga Klara za Dnevnik Nove TV potvrdila je da se nalazi na sigurnom te da pokreće brakorazvodnu parnicu,