PONUDA HAMAG BICROA

Znate li da je moguće dobiti mikrokredit uz kamatu 0,99 posto

  • Autor: N.S.
  • Zadnja izmjena 27.08.2015 19:38
  • Objavljeno 27.08.2015 u 19:38
kredit

kredit

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO-a) poziva poduzetnike početnike koji posluju do 24 mjeseca na novu liniju mikrokredita . Prijave se zaprimaju zaključno do 1. prosinca 2015. godine, a isplate novca idu do 15. prosinca 2015. godina

Najbitniji kriterij za ostvarivanje prava na mikrokredit je kvalitetan poslovni plan, za čije osmišljavanje HAMAG-BICRO pruža korisne smjernice i savjete na svojim službenim stranicama. Kroz ovaj način financiranja nastoje se potaknuti deficitarni proizvodi i usluge.

Prijaviti se mogu mikro gospodarski subjekti sa sjedištem na području Republike Hrvatske koji posluju do dvije godine, imaju prosječno manje od 10 zaposlenih i nalaze se u vlasništvu fizičke ili pravne osobe koja do trenutka podnošenja zahtjeva nije bila većinski vlasnik subjekta koji se prijavljuje i drugih pravnih subjekata kumulativno dulje od dvije godine.

Sredstva se mogu dobiti za ekonomski opravdano ulaganje ukoliko tvrtka nema nepodmirenih dugovanja prema državi. Prijaviti se mogu i fizičke osobe koje u trenutku podnošenja zahtjeva za kredit nemaju registriran poslovni subjekt, ali su u slučaju odobrenja mikrokredita, obvezne osnovati tvrtku ili obrt prije zaključenja ugovora o kreditu.

Najniži iznos kredita koji je moguće realizirati kroz program mikrokredita iznosi 10.000 kuna, a najviši 120.000 kuna. Fiksna kamata iznosi svega 0,99 posto godišnje (efektivna kamatna stopa 1,09 posto). Rok otplate je 5 godina, uključujući i poček do maksimalno šest mjeseci. Kao jedini instrument osiguranja dovoljna je zadužnica.

Tijekom 2014. godine dodijeljeni su mikrokrediti poduzetnicima početnicima u vrijednosti od 4,3 milijuna kuna. Za kreditni program 'Mikrokreditiranje – prvi korak u poduzetništvo' u okviru Poduzetničkog impulsa 2015., osigurano je pet milijuna kuna iz državnog proračuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!