NEMA UŠTEDA

Zg holding troši 24 milijuna kuna na zaštitare

Bionic
Reading

Joško Morić nije u godinu i pol uspio ustrojiti zaštitarsku službu zbog koje je i zaposlen

Zagrebački holding i Zagreb i dalje će trošiti milijune na privatne zaštitare iako je jedna od najavljenih funkcija Holdinga bilo uspostavljanje vlastite zaštitarske službe u kojoj bi bilo oko 500 radnika.

U petak je objavljeno da će Zagrebački holding za zaštitu svoje imovine i imovine Grada Zagreba sklopiti 23,8 milijuna kuna vrijedan ugovor s tvrtkama Bilić-Erić, Sokol Marić i V-grupom za usluge u trajanju od jedne godine. Sve tri tvrtke će posao dobiti po kratkom i ograničenom postupku nabave. O toj temu prvi čovjek holdinga Ivo Čović rekao je Poslovnom dnevniku: 'Imamo manji broj svojih zaštitara, no neke je objekte ipak isplativije štititi kroz vanjsku uslugu'.

Početkom 2008. u Zagrebačkom holdingu je zaposlen i Joško Morić, bivši pomoćnik ministra policije devedesetih, a glavni zadatak mu je bio upravo ustrojiti zajedničke zaštitarske službe kako bi se ostvarile uštede. Morić nam je u prosincu 2008. rekao da bi svoju zaštitarsku službu trebao ustrojiti najkasnije do kraja ove godine jer je riječ o opsežnom poslu.

Poslovi zaštitarskih usluga u Zg holdingu punili su novinske stupce jer su ih redovno obavljali Bilić-Erić, tvrtka iza koje po nikad opovrgnutim informacijama stoji Vinko Žuljević-Klica, te V-grupa Darka Vrbanca koja se zajedno s njima javljala na natječaje. Vlasnik Sokol Marića, Zlatko Marić je zbog toga optužio Milana Bandića da poslove daje svome kumu Vrbancu, što je Vrbanac opovrgnuo.