EMISIJA 'UM'

Željko Kerum postaje televizijski voditelj

15.01.2009 u 12:22

Bionic
Reading

Na TV Dalmacija 25. siječnja počinje se emitirati tjedna 45-minutna emisija “Um” čiji će autor, voditelj i producent biti najpoznatiji dalmatinski poduzetnik Željko Kerum, piše Jutarnji list.

Tko će vam biti prvi gosti?

Mislim da će to biti Tedi Spalato i Vesna Pevec. Želim u svakoj emisiji imati jednog muškarca i jednu damu. U studiju će biti i studenti koji mogu postavljati pitanja.

O čemu ćete raspravljati? Hoće li biti politike budući da ste najavili kandidaturu za gradonačelnika Splita?

To neće biti politička emisija, nego opuštajuća koja neće problematizirati posebne teme. U njoj će gosti pokazati mladima da pameću i radom mogu uspjeti. Gosti će biti dobri ljudi, a zločeste neću pozivati. Gost može biti bravar iz škvera, ali dobar bravar, a zvat ću i premijera i Zorana Milanovića, profesore s fakulteta, Slavena Bilića, Roka Andričevića, Jelenu Rozgu.

Tko je vaš voditelj uzor?

Nemam uzora, kao i sve što radim, bit će prirodno. Osjetio sam potrebu to učiniti.

Najavili ste tužbu protiv Dragice Mišeljić, čelnice Samostalnog sindikata trgovine, koja tvrdi da opstruirate ulazak sindikata u vaše tvrtke?

Naravno da ću je tužiti, proziva me kao lošeg poslodavca. U mojim tvrtkama najniža je plaća 3500 kuna, a prosječna 5000. Prodavačice nakon radnog vremena odlaze kući, a ne ostaju slagati robu na police. Toj gospođi smeta što ne ubire članarinu od mojih zaposlenika.