NOVI DIREKTOR

Željko Ivanković prelazi u HUB i pokreće think tank

03.09.2013 u 14:56

Bionic
Reading

Dugogodišnji novinar i diplomat Željko Ivanković početkom rujna prešao je na novoosnovano radno mjesto direktora za analize, istraživanja i komunikacije u Hrvatskoj udruzi banaka (HUB). Na tu poziciju dolazi iz tvrtke Suvremene poslovne komunikacije u kojoj je posljednje četiri godine bio direktor i glavni urednik magazina Banka

Na novoj poziciji bit će, među ostalim, zadužen za pokretanje think tanka unutar Hrvatske udruge banaka koji bi bio centralno mjesto rasprava o transformacijama (restrukturiranju) hrvatskog gospodarstva i unapređenju financijske industrije, izvijestili su iz HUB-a.

Željko Ivanković novinarstvom se počeo baviti u prvoj polovici osamdesetih godina prošlog stoljeća, u medijima za mlade Radio 101 i Studentski list te u nizu izdanja kuće Vjesnik kao lektor, redaktor, novinar i urednik. U tom razdoblju surađivao je s nizom domaćih i inozemnih medijskih kuća. Krajem 1992. godine postao je glavni urednik mjesečnika Banka u kojem je radio do kraja 2002. godine. 

U veleposlanstvima RH u Japanu (do rujna 2005. godine) i Australiji (do kolovoza 2009. godine) obavljao je dužnost ekonomskog savjetnika.

Doktorirao je filozofiju ekonomije na Australian National University u Canberri (Research School of Social Sciences), jednom od vodećih istraživačkih sveučilišta u svijetu, na temu teorije vlasništva. Sudjelovao je na nekolicini domaćih i međunarodnih stručnih i znanstvenih konferencija te objavljivao radove u domaćim i inozemnim časopisima i publikacijama.