HTZ RASPISAO NATJEČAJ

Želite biti direktor i raditi u inozemstvu? Onda je ovo prilika za vas

16.08.2017 u 13:57

Bionic
Reading

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je u srijedu natječaje za deset direktora inozemnih predstavništava HTZ-a, na koji se zainteresirani kandidati mogu javiti u idućih 15 dana, odnosno do 31. kolovoza, izvijestili su iz Glavnog ureda HTZ-a

Natječaji su objavljeni za sva predstavništva HTZ-a čijim direktorima istječu ugovori o radu u rujnu ove godine. To su direktori predstavništava u Italiji (u Milanu je to sada Branko Curić), Francuskoj (u Parizu Danijela Mihalić Đurica), Poljskoj (u Varšavi Bojan Baketa), Beneluxu (u Bruxellesu Ivan Novak), Njemačkoj (uključujući direktora predstavništva u Frankfurtu Romeo Draghicchio i voditelja ispostave u Muenchenu, kojeg trenutno nema).

Traže se i direktori za predstavništva u Rusiji (u Moskvi je to sada Rajko Ružička) i SAD-u (u New Yorku Ina Rodin), kao i u Mađarskoj (u Budimpešti Marin Skenderović) te Slovačkoj (u Bratislavi Nora Henterova), gdje uredima sada rukovode voditelji ureda, bez statusa direktora imenovanih od strane Turističkog vijeća HTZ-a.

Prema uvjetima natječaja, zainteresirani kandidati moraju imati završen specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno poznavati jedan svjetski jezik te poznavati još jedan ili jezik zemlje u kojoj se obnaša dužnost direktora, kao i predati najmanje jednu pismenu preporuku prijašnjih poslodavaca.

Potrebno je i da poznaju turističko tržište za koje je predstavništvo ili ispostava nadležna, da imaju položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, a ako ga nemaju da ga polože u roku od godinu dana od stupanja na rad, a očekuje se i da prilože programa rada predstavništva ili ispostave za iduću kalendarsku godinu.

Prijave kandidati moraju slati isključivo na adresu elektroničke pošte koja se navodi u natječaju, jer se pristigle prijave koje stignu na drugi način, kao i one nepotpune, nerazumljive i izvan roka, neće razmatrati.

Direktori predstavništava i voditelji ispostave imenovat će se na mandat od tri godine, uz napomenu da HTZ zadržava pravo promjene grada sjedišta predstavništva/ispostave tijekom trajanja mandatnog razdoblja, a zanimljivo je da se u natječaju, osim onoga što se traži, ne spominje što se nudi kandidatima za te pozicije.

Povodom tog natječaja ministar turizma Gari Cappelli poručio je da je promocija Hrvatske u inozemstvu jedna od osnovnih zadaća inozemnih predstavništava HTZ-a te da s obzirom na sve bržu promjenu trendova ponude i potražnje treba ažurniji pristup tržištima i koncept promocije prilagođavati novim izazovima.

"Cilj je predstavništava u svijetu reformirati da budu efikasnija, proaktivnija i konkurentnija, što je preduvjet nastavka rasta hrvatskog turizma. Želimo i specifičnu turističku promociju prilagođenu svakoj pojedinoj zemlji te je stoga kao uvjet u natječaju dodano da kandidat poznaje turističko tržište za koje je predstavništvo ili ispostava nadležno", dodaje Cappelli, naglasivši da su za ta mjesta "nužni ambiciozni i dokazani profesionalci s iskustvom u turizmu ili marketingu".

I on i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristijan Staničić vjeruju da će se na natječaj javiti kvalitetni kandidati s inovativnim i zanimljivim prijedlozima programa rada, što i očekuju.

"U suradnji s direktorima predstavništava očekujemo prije svega profesionalnost i timski rad te izvrsno poznavanje tržišta na kojem će obnašati funkciju. Mreža predstavništva izrazito je bitan faktor u promociji Hrvatske, jer osim što Glavni ured u suradnji i na prijedlog direktora predstavništava kreira marketinške, PR i druge aktivnosti, predstavništva su i naša poveznica s partnerima na tržištima", poručio je Staničić, dodajući da stoga i direktor predstavništva treba zadovoljiti niz uvjeta, uz ostalo i da bude izvrstan komunikator te svojevrsni 'business intelligence' operativac koji će pratiti situaciju i status Hrvatske na tržištu te aktivnosti konkurencije.

Iz Glavnog ureda HTZ-a napominju da je za potrebe provedbe tog natječaja, Turističko vijeće HTZ-a imenovalo povjerenstvo, čija je predsjednica Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma, a članovi ispred Turistilkog vijeća HTZ-a Boris Žgomba, Tomislav Fain i Marcel Medak, dok je Dragan Magaš u povjerenstvu kao vanjski suradnik. Oni će pregledati prijave te predložiti kandidate Turističkom vijeću HTZ-a koji će o njima i odlučivati.