JEDNOGLASNO PRIHVAĆENA

Direktor HTZ-a Ratomir Ivičić podnio ostavku

20.02.2017 u 12:55

Bionic
Reading

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić u ponedjeljak je predao molbu za razrješenje s direktorske pozicije, a natječaj za izbor novog glavnog direktora objavit će se u roku od 30 dana

Ivičić je dao molbu za svoje razrješenje na osobni zahtjev, uz napomenu da će obavljati poslove koje treba do izbora novog direktora. Turističko vijeće HTZ-a na svojoj sjednici u ponedjeljak to je jednoglasno prihvatilo.

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je da je korektno od Ivičića što ostaje direktorom Glavnog ureda HTZ-a do izbora novoga.

Tko će biti novi direktor?

Na funkciju direktora Glavnog ureda HTZ-a Ivičić je izabran nakon dva kruga natječaja u 2014. godini te je na dužnost stupio početkom srpnja te iste godine u vrijeme ministra turizma Darka Lorencina.

Tko će biti novi direktor nije se moglo doznati, o tome se do sada nije izjašnjavao ni aktualni ministar turizma Gari Cappelli, no situacija će vjerovatno biti poznata kroz mjesec-dva kada završi procedura objave natječaja i tim putem izbora kandidata za to mjesto.

Novi direktor 'upravljat će' budžetom HTZ koji za ovu godinu iznosi slično kao i lani, 260 milijuna kuna, a veliku ulogu u tome ima i ministar turizma, koji je po funkciji i predsjednik HTZ-a.

Matešić i Bulić otišli uz mnogo veću buku

Podsjetimo, prije Ivičića na čelu HTZ-a bila je Meri Matešić koja je sjedila u direktorskoj fotelji od listopada 2012. do ožujka 2014. Ona je otišla u svađi s tadašnjim ministrom Darkom Lorencinom.

Njezin odlazak pratili su novinski natpisi kako je zasmetala interesima stranih konzultantskih kuća nepobjedivih na natječajima HTZ-a.

Matešić je nasljedila Niku Bulića, do sad najdugovječnijeg direktora HTZ-a koji je tu titulu nosio 12 godina. Bulić je ostao u HTZ-u kao savjetnik, ali je ubrzo ušao u sukob s Matešić. Optužio ju je za ignoriranje i mobbing nakon što je ukinuto njegovo savjetničko mjesto te je pokrenuo tužbu za zaštitu svojih radnih prava.