PREMIJERKA KOSOR

'Želim vidjeti menadžerske ugovore!'

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na svečanosti otvaranja nove tvornice Atlantic Grupe premijerka Kosor kazala je da je danas poslala pismo upravama i nadzornim odborima javnih poduzeća u kojem traži da se očituju o menadžerskim ugovorima i otpremninama

Emil Tedsechi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe i premijerka Jadranka Kosor pustili su danas u rad novu tvornicu Atlantic Grupe - Neva za proizvodnju kozmetike i proizvoda za osobnu njegu u Rakitju pored Zagreba.

Kalmeta na čekanju

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor ni danas nije izravnoodgovorila na novinarsko pitanje treba li ministar mora, prometa iinfrastrukture Božidar Kalmeta dati ostavku i bi li njegovu eventualnuostavku prihvatila. "Rekla sam i jučer, prekjučer inekoliko dana prije toga da mi u Vladi razgovaramo, da imamo vrlootvoren dijalog o svemu. Nijedno pitanje i problem nije tabu tema, osvemu razgovaramo i o svemu se dogovaramo i činimo ono što je najboljeza Hrvatsku", kazala je Kosor na upit bi li prihvatila Kalmetinuostavku ako je on da. Predsjednica Vlade nije željelakomentirati izjavu predsjednika države Stjepana Mesića koji je rekao dabi na Kalmetinom mjestu dao ostavku. 'Ovdje nije Mesić, onje dao svoju izjavu. Dozvolite da ja sad ne komentiram svaku izjavudužnosnika u državi', rekla je Kosor.

Nekadašnja tvornica iz Tuškanove ulice u Zagrebu preseljena je u novi proizvodni pogon u Rakitju. Tedeschi je u izgradnju tvornice koja zapošljava stotinjak ljudi uložio 32 milijuna kuna.

'Došli smo vas podržati i pohvaliti, pokloniti se vašim gospodarskim uspjesima u teškim vremenima. Ovaj primjer pokazuje kako je moguće nositi se s krizom', izjavila je Jadranka Kosor.

Premijerka je kazala da je danas poslala pismo upravama i nadzornim odborima javnih poduzeća u kojem traži da se očituju o menadžerskim ugovorima i otpremninama, 'kako bi ih stavili u realne okvire', kao i povlasticama poput korištenja službenih automobila. Kosor je rekla da se u Vladi radi na projektu dodatnih potpora za gospodarstvo.

Na novinarsko pitanje hoće li prihvatiti ostavku ministra Božidara Kalmete, Kosor je ponovila kako u Vladi imaju nultu toleranciju na korupciju: 'U Vladi razgovaramo o svim temama, nema tabu tema, one su svaki dan na dnevnom redu.'

Uz premijerku Kosor, potporu Tedeschiju dali su ministri Đuro Popijač i Ivan Šuker, Vladin savjetnik Borislav Škergo i niz gospodarstvenika, među kojima su bili Franjo Luković, Ljubo Jurčić, Đuro Njavro, Željko Perić, Zlatko Mateša i Darko Knez. Za predsjednika Uprave Atlantic Grupe razlog dolaska Vlade i ministara na otvaranje njihove nove tvornice je 'jer mi podržavamo transparentan rad i Vladin stav da se obračuna s korupcijom i kriminalom'.

Kao ključne proizvode Neve Tedeschi je istaknuo zubnu pastu Plidenta, koja drži vodeću poziciju na hrvatskom tržištu, Rosal Lipbalm kao jedini konkurent njemačkom Biersdorfu i Melem, koji je vodeća univerzalna krema u regiji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi