BOHAČEK ODLAZI

Zdenko Adrović novi šef Udruge bankara?

17.11.2015 u 14:02

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Uprave Raiffeisen banke Zdenko Adrović izgledni je novi direktor Hrvatske udruge banaka (HUB), doznajemo iz neslužbenih izvora. On bi trebao naslijediti Zorana Bohačeka koji je na toj funkciji od 1999. kada je osnovana bankarska udruga

Odluku o novom direktoru donijet će skupština HUB-a koja će se održati idućeg ponedjeljka, 23. studenog. Skupštinu čine predstavnici svih 19 banka koje su članice udruge.

Adrović nam je u SMS prepisci potvrdio kako je s HUB-om razgovarao na tu temu te da je sad sve na skupštini. Iz njegovih odgovora se može zaključiti kako je voljan preuzeti poziciju direktora udruge.

U bankarskim krugovima se na njegovo imenovanje gleda, doznajemo, kao na 'kadrovsko jačanje' HUB-a.

Adrović je do srpnja 2014. bio predsjednik Uprave Raiffeisen banke. Na toj je poziciji proveo čak 17 godina. Nedavno je privukao pozornost javnosti nakon što je uložio dva milijuna kuna u Biovegu, tvrtku za proizvodnju i distribuciju ekohrane, poznatu po lancu trgovina bio&bio.

Od 2006. Adrović je predsjednik Nadzornog odbora Atlantic grupe u vlasništvu Emila Tedeschija

U svibnju ove godine Adrović je u intervjuu za HRT rekao kako Hrvatska ima puno većih problema nego što je švicarski franak.

'Centralna banka bi se mogla ponašati kao druge centralne banke i omogućiti bankama da dođu do dugoročnijih i jeftinijih izvora. Pretpostavljam da guverner, ma tko to bio, sadašnji ili budući, čeka vidjeti ekonomsku politiku vlade i eventualno se onda koordinirati s boljim ekonomskim programom. Pretpostavljam da bi možda budući guverner s budućom vladom takvo što mogao učiniti', rekao je Adrović.