KONSTRUKTIVNI PRIJEDLOG

Žarko Pimorac ulazi u Nadzorni odbor MOL-a

05.04.2012 u 09:45

Bionic
Reading

Mađarska MOL grupa danas je objavila da je hrvatski stručnjak Žarko Primorac nominiran za člana Nadzornog odbora MOL-a

O imenovanju će biti odlučeno na godišnjoj generalnoj skupštini MOL-a koja će se održati 26. travnja, navodi se u priopćenju MOL-a.

'Ovaj korak mogao bi još više učvrstiti energetsku suradnju između Hrvatske i Mađarske i njihove dvije strateške kompanije. Ova nominacija ujedno ukazuje i na evoluciju regionalne energetske politike čiji su glavni nositelji Hrvatska i Mađarska', ističu iz MOL-a.

Žarko Primorac priznati je hrvatski ekonomski stručnjak, a radio je na vodećim pozicijama u industriji, bankarstvu i državnim institucijama.

Iz MOL-a podsjećaju da se Primorac nalazio na nekoliko vodećih položaja u energetskim tvrtkama u razdoblju od 1964. do 1981. godine, da je od 1981. do 1984. bio predsjednik Gospodarske komore u Sarajevu, od 1984. do 1992. bio je na funkciji zamjenika predsjednika, potom i potpredsjednika Poslovodnog odbora tvrtke Energoivest, a 1992. postao je ministrom financija Bosne i Hercegovine.

Nakon toga, od 1993. do 1997. Žarko Primorac bio je direktor tvrtke Inženjerski biro – revizija u Zagrebu, a karijeru je nastavio u tvrtki PricewaterhouseCoopers u Zagrebu kao viši savjetnik, član Uprave i direktor te specijalni savjetnik u razdoblju od 1997. do 2002. Do 2003. radio je kao specijalni savjetnik u Erste banci, a od 2002. obavlja funkciju počasnog regionalnog predsjednika konzultantske kuće Deloitte.

Žarko Primorac postao je članom Nadzornog odbora HEP-a u veljači ove godine, navodi se u priopćenju.