ROK ISTJEČE 2. OŽUJKA

Zaprimljeno oko 600 tisuća poreznih prijava

25.02.2009 u 12:20

Bionic
Reading

Porezna uprava do sada je zaprimila oko 600 tisuća od očekivanih 1,1 milijun poreznih prijava na dohodak za 2008. godinu, za čiju predaju ove godine rok istječe 2. ožujka u ponoć, objavili su danas iz Ministarstva financija

Kako bi građanima olakšala podnošenje godišnjih prijava poreza na dohodak, Porezna uprava je produžila rad područnih ureda i pripadajućih ispostava u kojima će se prijave zaprimati i u subotu, 28. veljače do 15 sati, i u ponedjeljak, 2. ožujka do 19 sati. Osim predaje nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema svom prebivalištu ili uobičajenom boravištu, porezne se prijave mogu poslati i poštom, i to preporučeno, a i za to je krajnji rok 2. ožujka.

Naime, kako ove godine zadnji dan za predaju poreznih prijava pada na neradni dan, iz Ministarstva podsjećaju da je krajnji rok za podnošenje prijava prvi radni dan u ožujku, odnosno 2. ožujka.

Iz Ministarstva financija već su ranije objavili da ove godine očekuju rekordan broj godišnjih prijava poreza na dohodak za 2008. godinu, kao i rekordan iznos povrata preplaćenog poreza od oko 1,8 milijardi kuna.

U prošloj je godini premašen broj od milijun poreznih prijava i predano ih je oko 1,04 milijuna, a građanima je na osnovu godišnjih prijava poreza na dohodak za 2007. godinu vraćeno više od 1,69 milijardi kuna preplaćenog poreza.

Iz Ministarstva financija podsjećaju da su na internet stranicama Porezne uprave (www.porezna-uprava.hr) i Ministarstva financija (www.mfin.hr) objavljene upute za ispunjavanje prijave poreza na dohodak za 2008. i korisne informacije za popunjavanje prijava.

Građani informacije vezano za poreze mogu dobiti i u kontakt centru Porezne uprave na besplatne brojeve telefona - 0800 66 99 33 (porezna oslobođenja, olakšice i porezno priznati izdaci za građane), te 0800 1001 (prijava utaje poreza, ne izdavanja računa, rad na crno, drugi porezni prekršaji i pritužbe na rad službenika Porezne uprave).