PO NALOGU AGENCIJE

ZAMP omogućio svima iste popuste

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.04.2010 16:48
  • Objavljeno 20.04.2010 u 16:18
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja ocijenilo je da je HDS-ZAMP promijenio poslovnu praksu te prema svim poduzetnicima, obveznicima plaćanja predmetne naknade primijenio jednake uvjete, čime je ispunjena svrha rješenje Agencije, odnosno uspostavljeno fer tržišno natjecanje

Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja na svojoj posljednjoj sjednici raspravljalo je o dokazima koje je Hrvatsko društvo skladatelja – Zaštita autorskih prava (HDS-ZAMP) dostavilo Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, a povezani su sa zlouporabom vladajućeg položaja spomenutog poduzetnika.

Naime, u studenom 2009. Agencija je naložila poduzetniku HDS-ZAMP da naknadu za reproduciranje autorskog djela za privatno ili drugo vlastito korištenje naplaćuje pod jednakim uvjetima svim poduzetnicima obveznicima plaćanja naknade te da dostavi dokaz o ispunjenju tog naloga (presliku obračuna naknada te računa ispostavljenih svim obveznicima plaćanja naknade).

Vijeću je tako HDS-ZAMP dostavio Prijedlog Općih uvjeta za ostvarivanje prava na popuste na naknade za reproduciranje autorskih djela za privatno ili drugo vlastito korištenje te račune koje je ispostavio obveznicima plaćanja naknade.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Vijeće je ocijenilo da je spomenuti poduzetnik postupio sukladno nalozima iz rješenja Agencije. Naime, poduzetnik HDS-ZAMP je svim obveznicima plaćanja naknade, koji do donošenja rješenja Agencije nisu ostvarili maksimalni iznos popusta, stornirao sve račune te im izdao nove u kojima je priznat puni iznos popusta, a u tijeku je povrat preplaćenih naknada.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi