ODRŽANO ROČIŠTE

Zagrebački Pevec duguje 1,3 milijarde kuna

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.05.2010 09:00
  • Objavljeno 20.05.2010 u 08:52
Pevec prosvjed

Pevec prosvjed

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Zagrebački Pevec u stečaju vjerovnicima duguje oko 1,3 milijarde kuna, a vrijednost imovine mu je oko 100 milijuna kuna manja, podaci su sa ispitno-izvještajnog ročišta te tvrtke koje je zbog velikog broja vjerovnika, oko 200 predstavnika vjerovnika, umjesto na bjelovarskom Trgovačkom sudu danas održano u bjelovarskom hotelu

Po iznijetim podacima, oko 1400 radnika potražuje u prosjeku oko tri plaće, a 625 je pravnih osoba koja imaju potraživanja prema Pevecu Zagreb.

Po riječima stečajnog upravitelja Peveca Darka Šketa, stečajni plan bi se trebao zasnivati na pretvaranju tražbina vjerovnika, onih koji na to pristaju pristaju, u vlasničke udjele.

Vjerovnici se otprilike slažu s pokretanjem prodaje u Pevecovim centrima s tim da bi se dug trebao pretvorit u vlasničke udjele.

Nakon višesatne rasprave većina vjerovnika poduprla je prijedlog stečajnog upravitelja Peveca Darka Šketa, te ga podržala i dalje kao stečajnog upravitelja.

Kroz određeno vrijeme stečajni upravitelj s odborom u kojem će biti i dio vjerovnika morat će izraditi detaljan stečajni plan.

U sklopu Peveca Zagreb u stečaju zasada posluju prodajni centri na zagrebačkome Jankomiru, u Puli, Rijeci, Kutini, Koprivnici i Osijeku.

Šket ističe da je u dosad sedam otvorenih centara zaposleno 750 radnika, a otvaranjem prodajnog centra na Žitnjaku ta bi brojka premašila 800 zaposlenih.

Početkom ožujka u Bjelovaru je održano i ispitno-izvještajno ročište Peveca Bjelovar koja obuhvaća šest prodajnih centara u pet gradova - Bjelovaru, Vrbovcu, Varaždinu, Zadru i Splitu.

Na tom je ročištu za Peveca Bjelovar navedeno da ukupni dug iznosi nešto više od milijardu kuna, a potraživanja je prijavilo gotovo 480 vjerovnika i oko 700 radnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi