tržište kapitala

Zagrebačka burza: Rast burzovnih indeksa uz skromnu likvidnost

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Tverdokhlibov / Alamy

Nakon dva uzastopna dana pada indeks CROBEX u petak je zaključio dan u zelenom, dok je likvidnost ostala na skromnoj razini

CROBEX10 je kraj dana dočekao na 1.240,8 bodova, što predstavlja rast od 0,37 posto, čime je povratio dio vrijednosti iz prethodnih dana trgovanja. Širi tržišni indeks CROBEXplus je ojačao 0,27 posto na 1.324 bodova, dok su gotovo svi sektorski indeksi zaključili dan u plusu, a najviše je dobio indeks industrijskog sektora, s rastom vrijednosti od 0,5 posto. Indeks transportnog sektora jedini je zaključio dan u crvenom s blagim minusom od 0,05 posto.

Ukupan dionički promet je iznosio je svega 4,3 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti više od milijun kuna prometa. Najviše se trgovalo dionicom Valamar Riviere, koja je na prometu od 980 tisuća kuna ostvarila rast od 2,1 posto, a slijedila ju je dionica Končara D&ST, koja je na prometu od 620 tisuća kuna stagnirala cijenom.

Najbolju izvedbu imala je dionica Granolia koja je porasla za 5,6 posto, a pratile su je dionice HTP Orebića i Ingre koje su upisale rast cijene od 4,9 posto i 4,1 posto.

S druge strane, od gubitnika se najviše isticala dionica CIAK Grupe, potonuvši 16,5 posto, a uz nju loš performans su imale dionice Viro tvornice šećera i Alpha Adriatic s minusima od 4,4 posto.

Dobitnik dana Granolio +5,56% 49,40

Gubitnik dana CIAK Grupa -16,52% 48,00

CROBEX +0,39% 2.081,62

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!