stiže niz noviteta

Zagrebačka burza pokrenulu novu komunikacijsku platformu - Burzin brief

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 29.11.2018 14:28
  • Objavljeno 29.11.2018 u 14:27
Ivana Gažić

Ivana Gažić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ZSE

Na Zagrebačkoj burzi iduće godine očekuju se nova uvrštenja kompanija na Uređenom tržištu, kao i kompanije na Progress tržištu, zatim daljnje sinergije u radu s Ljubljanskom burzom te intenziviranje rada Funderbeam SEE-a, platforme temeljene na blockchain tehnologiji, koja je hrvatskim kompanijama do sada omogućila prikupljanje gotovo 2,5 milijuna eura u pet kampanja, kao i daljnji razvoj regionalne trgovinske platforme SEE Link.

Najavila je to predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić u premijernom izdanju kolumne objavljene na novoj komunikacijskoj platformi Burze, Burzinom briefu.

Uz to, Burza radi na daljnjem razvoju specijalizirane APA usluge i LEI servisa te korporativnih usluga, kao i na podizanju razine transparentnosti kao jednog od osnovnih alata učinkovitog tržišta kapitala, kroz projekt revizije Kodeksa korporativnog upravljanja.

O Burzinom briefu Ivana Gažić rekla je kako je riječ o mjestu na kojem će se govoriti o ključnim temama za gospodarstvo Hrvatske i regije, ali i o važnim globalnim trendovima i tehnološkim inovacijama koje će oblikovati tržište kapitala te utjecati na širi društveni kontekst. 'Nekad će to biti teme koje su usko burzovne, no vrlo često bit će to teme koje se dotiču državnog proračuna, porezne i socijalne, mirovinske, ali kulturne politike i obrazovanja. Na platformi ćemo okupljati eksperte iz različitih područja, ne samo iz Hrvatske već i iz drugih zemalja, kako bismo projekt učinili što relevantnijim i aktualnijim te time doprinijeli adresiranju nekih važnih, a nerijetko zanemarih tema', izjavila je povodom predstavljanja Briefa.

Prvi autori čije su kolumne objavljene na Burzinom briefu su  burze Ivana Gažić; Kaidi Ruusalepp, osnivačica i glavna izvršna direktorica Funderbeama, koji je zajedno s Burzom osnovao uspješnu equity crowdfunding i trgovinsku platformu za kompanije iz regije ‒  Funderbeam SEE; kao i glavni ekonomist Splitske banke OTP Zdeslav Šantić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!