tržište kapitala

Zagrebačka burza: Nastavak crvenog niza uz slab promet, dobitnik dana dionica Jadroplova

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u srijedu nastavilo u negativnom ritmu, pri čemu je indeks CROBEX izgubio 0,8 posto na vrijednosti, što je njegov treći uzastopni dan pada. Njegove uže i šire inačice, CROBEX10 i CROBEXplus, su oslabile 0,7 posto, odnosno 0,9 posto. I svi sektorski indeksi su završili trgovanje u crvenom, pri čemu je najveći pad, i to od 2 posto, ponovno imao indeks građevinskog sektora

U nedostatku blok transakcija iz prethodnih dana promet na burzi je iznosio skromnih 4 milijuna kuna. Niti jedna dionica nije prešla milijunski promet, a najbliže tome je bila dionica Hrvatskog Telekoma s prikupljenih 808 tisuća kuna, te rastom cijene od 0,5 posto. Slijedi je povlašteno izdanja Adrisa s prometom od 782 tisuće kuna, pri čemu je izgubila 1,1 posto na vrijednosti.

Samo tri dionice su kraj dana dočekale s pozitivnim predznakom, pri čemu je titulu dobitnika dana pokupila dionica Jadroplova, s rastom od 5,7 posto, ali uz skromnih 17 tisuća kuna prometa, čime je povratila vrijednost izgubljenu prethodnog dana. Uz već spomenute dionice Hrvatskog Telekoma, dobar dan je imala i dionica Ericssona Nikole Tesle koja je ojačala 0,6%.

S druge strane, loš dan su imale dionice Ingre i Zagrebačke burze, obje s padom cijene od 4,3 posto, te dionice Medike, koje su oslabile 2,9 posto.

Dobitnik dana Jadroplov +5,71% 37,00

Gubitnik dana Ingra -4,27% 11,20

CROBEX -0,78% 1.980,49