tržište kapitala

Zagrebačka burza: Indeksi se vratili u zeleno uz slabiju likvidnost

Viro Tvornica šećera, Virovitica

Viro Tvornica šećera, Virovitica

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Pozitivno ozračje s europskih burzi u petak bilo je prisutno i na Zagrebačkoj burzi te su glavni dionički indeksi završili u zelenome

CROBEX je narastao za 0,6 posto, dok je CROBEX10 napredovao za 0,3 posto. Među sektorskim indeksima najveći rast imao je indeks građevinskog sektora s plusom od 2,6 posto, dok je u crvenome jedini bio indeks prehrambenog sektora skliznuvši 0,1 posto.

Likvidnost je blago oslabila u odnosu na prethodni dan te je iznosila 7,7 milijuna kuna. Najviše se trgovalo s dionicom Zagrebačke banke, čija je cijena porasla 0,9 posto uz 1.7 milijuna kuna transakcija. Niti jedna druga dionica nije prešla prag od milijun kuna prometa, a najbliže tome bila je dionica Maistre s prometom nešto većim od 800 tisuća kuna te rastom cijene od 1,3 posto.

Sa skokom od 6,4 posto, titulu dobitnika dana odnijela je dionica Viro tvornica šećera a pratila ju je dionica Slatinske banke s plusom od 4,1 posto. S druge strane najveće gubitke imale su dionice Solarisa i Granolina s padovima od 7 posto odnosno 6,2 posto.

Dobitnik dana: Viro Tvornica Šećera +6.45% 33,00

Gubitnik dana: Solaris – 7.02% 530,00

CROBEX +0,65% 1.975,12

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!