tržište kapitala

Zagrebačka burza: Indeksi nastavili u pozitivnom ritmu, Valamar i HT u fokusu

Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Pozitivan sentiment nastavio se i u utorak na domaćem tržištu kapitala, indeksi su nastavili s pozitivnim kretanjima, dok je dionička likvidnost oslabila. Indeks CROBEX ojačao je 1,2 posto na 1.584 bodova, što je njegova najviša razina u posljednjih pet tjedana. Uži indeks CROBEX10 je porastao 0,7 posto na 986,5 bodova, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus dobio 1,2 posto na vrijednosti. Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks turističkog sektora, s rastom od 3,6 posto, dok je u crvenom zaključio jedino indeks građevinskog sektora, koji je oslabio 1,9 posto.

Ukupno je protrgovano oko 8,2 milijuna kuna, a milijunski promet uspjela su prikupiti samo dva izdanja. Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,8 milijuna kuna ojačale 1,6 posto. Milijunski promet uspjele su prikupiti i dionice Hrvatskog Telekoma, čija je cijena porasla 0,9 posto na prometu od 1,6 milijuna kuna.

Od aktivnijih izdanja najviše su porasle dionice Saponije, koje su ojačale 4,2 posto, a dobar dan su imale i dionice Koncar D&ST te Atlantske plovidbe, čije su cijene porasle 3,4 posto i 2,9 posto.

Na strani gubitnika, dionice Ingre su izgubile 5,3 posto na vrijednosti, dok su dionice Jadroagenta i Hrvatske poštanske banke oslabile redom 2,7 posto i 0,4 posto.

Dobitnik dana: Saponia +4,24% 246,00

Gubitnik dana: Sunce Hoteli -7,02% 106,00

CROBEX: +1,20% 1.583,98

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!