tržište kapitala

U fokusu ulagača dionice turističkih tvrtki, dobitnik dana Valamar Riviera

Bionic
Reading

U ponedjeljak se na domaće tržište kapitala vratio pozitivan sentiment među ulagače, indeksi su porasli, a živnula je i dionička aktivnost

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.565,2 bodova, što predstavlja rast od 1,2 posto, najveći dnevni rast od početka travnja. Uži indeks CROBEX10 i širi tržišni indeks su porasli 1,7 posto, dok je od sektorskih indeksa najviše profitirao indeks turističkog sektora, s rastom od 4,8 posto.

Ukupna dionička likvidnost se i više nego udvostručila te je ukupno protrgovano oko 14 milijuna kuna, pri čemu je 5,7 milijuna kuna prikupljeno u blok trgovanju dionicama Slatinske banke. U redovnom trgovanju u fokusu ulagača su bile turističke dionice, u prvom redu dionice Valamar Riviere, koje su na prometu od 2,8 milijuna kuna uzletjele 9,9 posto. Aktivno se trgovalo i dionicama Arena Hospitality Grupe, čija je cijena porasla 5,9 posto na prometu od 1,1 milijun kuna, a u stopu ih prati povlašteno izdanje Adrisa, s prometom nešto većim od milijun kuna i rastom cijene od 0,5 posto.

Dobar dan imale su i dionice Sunce Hotela, koje su ojačale 9,6 posto, te dionice Atlantske plovidbe, čija je cijena porasla 3,6 posto.

S druge strane, među aktivnijim izdanjima jedino su dionice Hrvatske poštanske banke zaključile s negativnom predznakom, i to od 3 posto.

Dobitnik dana Valamar Riviera +9,87% 25,60

Gubitnik dana Hrvatska poštanska banka -2,98% 456,00

CROBEX +1,21% 1.565,20

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.