tržište kapitala

Zagrebačka burza: Indeksi nastavili u crvenom, blok trgovanje diglo likvidnost

Bionic
Reading

Negativan sentiment na Zagrebačkoj burzi se nastavio i u utorak, dionički indeksi su dodatno oslabili, dok je likvidnost ojačala zahvaljujući blok trgovanju

Oba indeksa CROBEX te uži tržišni indeks CROBEX10 su izgubili 0,6 posto na vrijednosti, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.820 bodova što je njegova najniža razina u posljednja dva tjedna. Od sektorskih indeksa najviše je izgubio indeks prehrambenog sektora, s padom od 1,7 posto, dok su u zelenom zaključili indeksi građevinskog i transportnog sektora, koji su ojačali redom 1,1 posto i 0,2 posto.

Ukupno je protrgovano oko 7,1 milijun kuna, od čega je gotovo polovina prometa ostvarena u blok trgovanju povlaštenom dionicom Adrisa. U redovnom trgovanju protrgovano je oko 4 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije ostvarilo milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Atlantic Grupe, koje su na prometu od 869 tisuća kuna oslabile 1,9 posto. Loše izvedbe su imale i dionice Podravke i Arena Hospitality Grupe, čije su cijene kliznule 1,5 posto i 1,3 posto, dok su na strani dobitnika, dionice Hotela Maestral ojačale 1,8 posto.

Dobitnik dana

Liburnia Riviera Hoteli +1,99% 4.100,00

Gubitnik dana

Tankerska Next Generation -4,87% 43,00

CROBEX

-0,59% 1.820,03

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.