PRIZNANJE EUROMONEYA

Zaba još jednom proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 11.07.2019 12:02
  • Objavljeno 11.07.2019 u 12:02
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Zagrebačka banka je proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj, a UniCredit je osvojio ukupno pet prestižnih nagrada koje dodjeljuje vodeći međunarodni poslovni časopis Euromoney. Svečana dodjela Euromoneyevih nagrada za izvrsnost 2019. održana je sinoć u Londonu

UniCreditu su dodijeljene sljedeće nagrade: Najbolja banka u Hrvatskoj, najbolja banka u Italiji, najbolja banka u Srbiji, najbolja banka za upravljanje imovinom u SIE i najbolja banka za transakcijske usluge u SIE.

Jean Pierre Mustier, glavni izvršni direktor UniCredita, komentirao je: 'Kao jednostavna pan-europska poslovna banka, ovih pet nagrada primamo kao jedan tim. Želim zahvaliti svim našim zaposlenicima na marljivom radu i trudu koji ulažu kako bismo pružili kvalitetnu podršku svojim klijentima diljem Europe – ovo je priznanje njihova zasluga.'

Euromoneyeve nagrade za izvrsnost dodjeljuju se poslovnim i investicijskim bankama koje pružaju vodeće proizvode i usluge na tržištu te se brzo prilagođavaju promjenjivim tržišnim i regulatornim uvjetima. Dobitnici nagrada moraju biti uzori u pogledu vođenja poslovanja i zadovoljavanja potreba klijenata.

Euromoneyeve nagrade za izvrsnost (Euromoney Awards for Excellence) utemeljene su 1982. godine kao prve nagrade te vrste u globalnoj bankarskoj industriji.

'Ponosni smo da je Euromoney ponovo prepoznao Zagrebačku banku kao najbolju banku u Hrvatskoj. Zahvalni smo svim našim zaposlenicima koji su doprinijeli tom uspjehu. Zahvaljujući njihovoj predanosti i angažmanu u 2018. smo ostvarili sve naše strateške ciljeve. Usredotočeni smo na transformaciju poslovanja banke, uvođenje novih tehnologija i pružanje optimalnih rješenja za naše klijente. Za njih, kao i za naše zaposlenike, nastavljamo stvarati poticajno okruženje, doprinoseći ekonomskom i društvenom napretku', poručili su Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave i Claudio Cesario, General Manager i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke nakon što su u srijedu u Londonu preuzeli nagradu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!