vrijedna inicijativa

Zaba, HAMAG-BICRO i Ministarstvo turizma i pomažu klijentima u turizmu i sportu čije je poslovanje pogođeno covidom

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 26.05.2021 13:28
  • Objavljeno 26.05.2021 u 13:18
Zaba

Zaba

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagrebačka banka i HAMAG-BICRO potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji za provedbu Programa dodjele državnih potpora sektoru turizma i sporta u aktualnoj pandemiji bolesti COVID-19.

Ovim Sporazumom omogućeno je odobravanje novih kredita mikro, malim i srednjim poduzetnicima u Zagrebačkoj bancis ciljem pružanjapodrške za očuvanje zaposlenosti, ublažavanje teškoća u poslovanju za vrijeme krize i stvaranja preduvjeta za što brži oporavak nakon krize.Potpore poduzetnicima će se dodjeljivati kao državna jamstva koja će pokrivati do 100 posto glavnice kredita za financiranje likvidnosti, ročnosti od 1 do 6 godina.

Pravo na ovu potporu ostvarit će poduzetnici koji su pogođeni s manjkom likvidnosti i gubitcima u poslovanju uzrokovanim gospodarskim posljedicama bolesti COVID-19, odnosno poslovna im je aktivnost smanjena ili u cijelosti obustavljana tijekom pandemije.

Program je namijenjen poduzetnicima koji posluju u sektoru turizma, sporta i povezanih djelatnosti poput hotela, odmarališta, kampova i ostalih smještajnih objekata te restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane i pića. Potporu će moći ostvariti i putničke agencije i turoperatori, nautički čarteri, sportski objekti, fitness centri i ostale sportske djelatnosti uključujući i teretane, zabavne i tematske parkove te ostale zabavne i rekreacijske djelatnosti.

Sklapanjem ovog Sporazuma s HAMAG-BICRO-om nastavljamo s pružanjem potpore svojim klijentima kojima je poslovanje pogođeno pandemijom bolesti COVID - 19. Ovaj će Program poduzetnicimau sektoru turizma i sporta omogućiti pristup nužno potrebnim sredstvima za održavanje poslovanja i očuvanje radnih mjesta", istaknuo je Spas Vidarkinsky, član Uprave Zagrebačke banke povodom potpisivanja ovog Sporazuma.

Vjerujemo da će Zagrebačka banka, kao vodeća banka u Hrvatskoj,potpisom ovog Sporazuma omogućiti pristup financiranju velikom broju mikro, malih i srednjih poduzetnika čije poslovanje je ugroženo uslijed pandemijekoronavirusa. Isto tako, ovim sporazumom upotpunjen je paket Covidmjera koje provodi HAMAG-BICRO s ciljem ublažavanja posljedica koje je pandemija ostavila na hrvatsko gospodarstvo.“izjavila je članica Uprave HAMAG-BICRO-a, Marijana Oreb.

Ovaj sporazum nastavak je dugogodišnje uspješne poslovne suradnje Zagrebačke banke i HAMAG-BICRO-a koja traje više od dvadeset godina. Zagrebačka banka podržala je gotovo sve jamstvene programe HAMAG-BICRO-a, pa tako i one trenutno aktualne - ESIF Pojedinačna i Portfeljna jamstva, Jamstva za Ruralni razvoj i Jamstveni Program PLUS.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!