PONUDA POSLOVA

Za pravnike s iskustvom Zagreb nudi dobre prilike

19.09.2013 u 13:33

Bionic
Reading

Kategorija pravo se prema broju oglasa objavljenih u prvih osam mjeseci ove godine nikako ne može smatrati jednom od vodećih kategorija zanimanja. Pa ipak, na portalu MojPosao u toj je kategoriji zabilježen rast oglasa od tridesetak posto u odnosu na isto razdoblje lani. Uz pravnike su se najviše tražili odvjetnički vježbenici

U gotovo svim oglasima poslodavci su tražili zaposlenike s visokom stručnom spremom. Iskustvo je navedeno kao bitan uvjet zapošljavanja u 62 posto oglasa, u prosjeku tri i pol godine.

S obzirom na tražene kvalifikacije, i plaće su u ovoj kategoriji zanimanja nešto više od prosječne hrvatske plaće. Tako pravnik u privatnoj tvrtki u pretežno stranom vlasništvu ima plaću od 7500 kuna, dok je pravnik u privatnoj tvrtki u pretežno domaćem vlasništvu plaćen 7000 kuna.

Ukoliko vas zanima kakvi se poslovi nude za pravnike u Zagrebu, izdvajamo nekoliko oglasa s portala MojPosao. Ono što je svima zajedničko je da poslodavci očekuju trogodišnje iskustvo, napredno poznavanje engleskog jezika te položen pravosudni ispit

IN2 traži korporativnog pravnika (m/ž) koji će uz pravne poslove za potrebe grupe pružati pravne savjete upravi i menadžmentu, pratiti zakonsku regulativu i brinuti se o ugovorima. Idealan kandidat treba izvrsno poznavati komercijalno i radno pravo.

Raiffeisen Leasing također zapošljava pravnika (m/ž) od kojeg se, između ostalog, očekuje da će zastupati društvo pred sudom i drugim nadležnim tijelima, davati pravnu podršku djelatnicima sektora prodaje, kao i biti podrška prilikom sklapanja ugovora.

RWE Hrvatska traži osobu za poziciju Legal Counsel/ Lawyer (m/ž) koja će pružati praktične i strateške pravne savjete vezane za sva područja poslovanja grupe.

Kada je iza vas već nekoliko godina radnog iskustva, kao što je to slučaju u oglasima koje smo izdvojili ovog tjedna, logično je da ćete trebati doraditi svoj životopis, osobito ako ga niste ažurirali već neko vrijeme.

Možda ćete neke stare informacije izbrisati jer vam više ne trebaju i tako 'osloboditi' prostor za nove. Naime višegodišnje radno iskustvo je raznoliko, što znači da vrvi korisnim, ali i informacijama koje je prilikom nove prijave na oglas naprosto bolje izostaviti.

Primjerice ukoliko ste u svom životopisu navodili studentske poslove i opisali svoj prvi posao, a s ciljem prelaska na drugo radno mjesto, prilikom traženja trećeg posla vrijeme je da 'studentske poslove' izostavite iz svog životopisa. Naime pretpostavka je da je vaše radno iskustvo sada dovoljno bogato i da biste sve informacije starijeg datuma (kao i poslove koji nisu na tragu novog posla koji želite raditi) trebali izbaciti.

Pritom se vodite korisnim natuknicama koje će vam pomoći da skratite svoj životopis te da istovremeno podignete kvalitetu informacija koje sadrži.