FIŽULIĆEV USPJEH

Vučićeviću zabranjena uporaba znaka Turbo limač

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 27.06.2011 09:21
  • Objavljeno 27.06.2011 u 09:21
Goranko Fižulić

Goranko Fižulić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vjekoslav Skledar

Zagrebački Trgovački sud donio je rješenje o privremenoj zabrani Adria designu iz Zagreba raspolaganje i korištenje žigova za Turbo Limač, Budi moj medo, Bearfoot, Boyz Ine, BTS, Bubu, Coconut baby, Coconut girl, Girlz Inc, X-KID, priopćila je danas Magma.

Privremena zabrana uporabe žigova odnosi se na sva područja gdje su zaštićena ili prijavljena prava za zaštitu žigova sve do pravomoćnoga okončanja spora između Magme i Adria designa te NCA Investmeng groupe iz Begrada.

Navodi se kako to uključuje ali se ne ograničava na otuđenje, opterećenje ili na bilo kakvo drugo raspolaganje ili zalaganje u cijelosti ili djelomično na svim teriterijima kojim su ta prava zaštićena ili prijavljena za zaštitu žiga.

Poziva Adria design da postupi u skladu s rješenjem te odmah prestane koristiti žig Turbo Limač i ostale žigove u svih 29 trgovina. Također očekuju da obavijesti mjerodavna tijela Republike Srbije kako bi obustavila postupak koji je potaknula Adria designa.

Navodi se i kako društvo Magma Int u Republici Srbiji pridržava pravo za nadoknadu već do sada pričinjene štete.

Društvo Magma zaprimilo je 24. lipnja Rješenje o privremenoj mjeri, koju je, kako navodi, 17. lipnja donio Trgovački sud u Zagrebu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi