AUTOMOBILSKI KLASTER

Volvo zapošljava 400 inženjera radi iskoraka u nove tehnologije

31.08.2016 u 08:55

Bionic
Reading

Volvo Car Group, u kineskom vlasništvu, najavio je zapošljavanje oko 400 inženjera u idućih godinu dana, što će biti jedno od najvećih zapošljavanja u povijesti kompanije, a zaposlit će ih na jačanju razvoja sigurnosne tehnologije, autonomne vožnje i elektrifikacije

Njihovo zapošljavanje dolazi u vrijeme dobre prodaje novih modela vozila i učvršćivanja pozicije te grupe na tržištu premium automobila, na kojem dominiraju veći konkurenti.

Volvo, kojeg je 2010. kupila kineska kompanija Zhejiang Geely Holding Group od Forda, navodi da će većina novih inženjera biti smještena u istraživačkom i razvojnom centru u Gothenburgu u zapadnoj Švedskoj.

'S tim zapošljavanjem, Volvo nastavlja jačati automobilski klaster u zapadnoj Švedskoj i uspostavlja ga kao centar automobilskog softverskog inženjerstva', priopćio je Volvo.

Volvo razvija tehnologije u automobilskoj industriji poput autonomnih vozila, a samo ovog mjeseca potpisao je ugovor o partnerstvu s kompanijom Uber za to područje.

Kompanija je najavila i otvaranje istraživačkog i razvojnog centra u južnoj Švedskoj u sveučilišnom gradu Lund, gdje će idućeg mjeseca početi raditi 35 zaposlenika.