SINDIKAT ISTRE I KVARNERA

Vodovodu ovrha zbog nevraćanja radnika na posao

30.11.2011 u 17:57

Bionic
Reading

Pulski Vodovod mora vratiti na posao ljetos otpuštenog djelatnika Stanka Radulovića, sindikalnog povjerenika SIK-a. Naime, kako je istaknuo predsjednik SIK-a Bruno Bulić, zbog nepoštivanja ranije odluke Suda o vraćanju Radulovića na posao, bili su primorani pokrenuti ovršni postupak

Zadnjim rješenjem Općinskog suda u Puli, koje je SIK jučer zaprimio, poslodavcu je naloženo da u roku od osam dana Radulovića vrati na posao te da mu se isplate sve plaće, koje mu nisu bile isplaćene od 29. kolovoza, a određena je i novčana kazna, 20 tisuća kuna poslodavcu i pet tisuća kuna direktoru, ukoliko ne postupe po sudskoj odluci.

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić i tajnica Tesi Bošković Cvek na današnjoj konferenciji za novinare u Puli još jednom su apelirali na pulski Vodovod i Grad Pulu da Radulovića, koji je dobio izvanredni otkaz 6. lipnja, vrate na posao.

'Rješenje o ovrsi nije pravomoćno, što znači da Vodovod može uložiti žalbu, no smatram da bi ipak trebalo potaknuti odgovorne u Vodovodu i Gradu Puli, koja je njegov vlasnik, da prihvate činjenicu da su pogriješili i da se trošenjem javnog novca na nepotrebne postupke prestanu inatiti na štetu poduzeća, radnika i njegove obitelji’, kazao je predsjednik SIK-a.