vlasnik orbica

Roglić upozorava: 'U mjesec dana čeka nas novo veliko poskupljenje, nije to nikome od dragosti'

27.02.2023 u 15:09

Bionic
Reading

Vlasnik tvrtke Orbico Branko Roglić komentirao je u N1 Studiju uživo poskupljenja s kojima se posljednjih mjeseci suočavamo. Kaže kako u narednih mjesec dana očekuje dodatni rast cijena

'Kad netko kaže da neće biti poskupljenja… Svako poskupljenje ispod deset posto je razumljivo i očekivano. To treba reći. Trajat će sve dok traje i energetska kriza. Vidite da se sad situacija malo stišava. Očekujemo da će se to za pola godine stišati i da će cijene energije doći na neku razinu kakva je bila ranije', rekao je Roglić za N1 te nastavio:

'Neće nikada biti iste, ali očekujem da će nešto biti razumnije. Ja u životu još nisam doživio da su cijene pale, a doživio sam da su porasle. Računam da će u narednih mjesec dana cijene narasti sedam do deset posto', govori Roglić, piše N1.

Njegova je tvrtka jedan od najvećih distributera u Europi i on kaže da će proizvodi poskupljivati po kategorijama, ali i da se 'nikom ne isplati poskupljivati jer na taj način pada prodaja'.

'Nitko od dragosti ne poskupljuje svoj proizvod nego od prisile', kaže dodajući da rad u njegovim kompanijama neće poskupljivati, ali da će na tržište prenijeti cijene koje dobije od dobavljača.

  • +9
Inflacija, troškovi - ilustracija Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL