josip milavić

Vlasnik omiškog Studenca komentirao glasine o prodaji Poljacima

05.05.2018 u 14:43

Bionic
Reading

Josip Milavić obiteljski trgovački biznis pokrenuo početkom devedesetitih, a danas ima 360 marketa i supermarketa, uglavnom na području Dalmacije

Protekloga se tjedna proširila informacija kako je omiški Studenac, drugi po veličini dalmatinski trgovački lanac i osmi po veličini maloprodajni lanac u Hrvatskoj, u poodmaklim je pregovorima o prepuštanju dijela ili čak potpunog vlasništva poljskom Enterprise Investorsu.

Taj fond koji upravlja, između ostalog, private equity fondom Enterprise Fund VII, koji je prije nešto više od mjesec dana ušao u vlasništvo Pan Peka.

No, vlasnik Studenca Josip Milavić u subotu je za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako se radi o spekulacijama.

'Da se bilo što oko Studenca vlasnički promijenilo, to bi istog časa bilo objavljeno i dostupno javnosti. Za sada nema ništa', rekao je Milavić.

Podsjetimo, on je obiteljski trgovački biznis pokrenuo početkom devedesetih. U početku je otvorio veleprodajno skladište u Dućama i nekoliko prodavaonica u rodnom Omišu i okolici, a do danas je taj broj narastao na 360 marketa i supermarketa uglavnom pozicioniranih na području Dalmacije.