DUBINSKO SNIMANJE

Poljaci bacili oko na trgovački lanac Studenac

04.05.2018 u 11:26

Bionic
Reading

Omiški Studenac, drugi po veličini dalmatinski trgovački lanac i osmi po veličini maloprodajni lanac u Hrvatskoj, prema pouzdanim informacijama u poodmaklim je pregovorima o prepuštanju dijela ili čak potpunog vlasništva poljskom Enterprise Investorsu koji upravlja, između ostalog, private equity fondom Enterprise Fund VII, koji je prije nešto više od mjesec dana ušao u vlasništvo Pan Peka

Više od dva mjeseca menadžeri tog fonda, kako doznaje Jutarnji list, snimaju proizvodne procese Studenca i u tijeku su, navodno, finalni pregovori o cijeni, odnosno vlasničkom udjelu.

Ta informacija potvrđena je iz četiri neovisna izvora iako svi sugovornici ističu da “ništa nije gotovo dok nije potpisano”. Zanimljivo je da na nedavno održanoj skupštini NTL-a, čiji je Studenac najveći član, nije bilo govora o mogućem ulasku poljskog private equity fonda u vlasništvo Studenca.

Trgovački lanac Studenac u vlasništvu je Josip Milavića, koji je obiteljski trgovački biznis pokrenuo početkom devedesetih. U početku je otvorio  veleprodajno skladište u Dućama i nekoliko prodavaonica u rodnom Omišu i okolici, a do danas je taj broj narastao na 360 marketa i supermarketa uglavnom pozicioniranih na području Dalmacije.