JAVNI POZIV

Vlada traži sponzore za EU feštu, Todorić se prvi javio

Bionic
Reading

Vlada traži da joj se za proslavu 30.lipnja/1.srpnja u Zagrebu te 3. srpnja u Bruxellesu, jave svi koji imaju autohtone i visoko kvalitetne proizvode i usluge.

Kako Vlada namjerava proslaviti ulazak Hrvatske u članstvo Europske unije, za što je već osnovala i radnu skupinu, još nitko ne zna. No, jučer je na web stranicama Vlade objavljen javni poziv hrvatskim tvrtkama i pojedincima da se priključe obilježavanju tog događaja, piše Poslovni dnevnik

Navodno su Vladu na to potakli sami poduzetnici koji su se javljali nudeći da, bez ikakve naknade, ustupe svoje proizvode za proslavu.

'Želimo biti transparentni i svima pružiti istu priliku i uvjete za sudjelovanje, te ćemo stoga raspisati javni poziv u trajanju od 10 dana', pojasnio je jučer Tomislav Saucha, predstojnik Radne skupine za obilježavanje ulaska u EU, i predstojnik Ureda predsjednika Vlade. Saucha kaže kako je to prvi puta da se u Hrvatskoj poseže za takvim 'sponzoriranjem' nekog događaja. No, detalje o tome tko se sve javljao od gospodarstvenika sa svojim proizvodima, iz kojih resora, te za koje su sve potencijalne proizvode otvorena vrata ovim javnim pozivom, jučer se iz Vlade nije moglo dobiti konkretne informacije.

Nejasno je i o kojoj vrijednosti donacija se potencijalno radi, kao i na kojim će se sve lokacijama odvijati proslave na kojima bi ti proizvodi bili ponuđeni. Koliko je poznato, glavna proslava kod kuće priprema se u Zagrebu 30. lipnja/1. srpnja, te u Bruxellesu 3. srpnja, dok se u ostalim gradovima Hrvatske proslave organizira na lokalnim razinama, a za ostale europske metropole zasad nema podataka. Većina gospodarstvenika jučer je bila posve iznenađena ovim javnim pozivom.

Poslovni je kontaktirao Agrokor, Badel 1862, Mesnu industriju Pivac, svima je projekt zanimljiv, no jedino će Todorićeva kompanija sigurno sudjelovati. U Agorkoru su im rekli da će, nakon što prouče uvjete, sigurno sudjelovati. Akciju pozdravlja i HOK-Hrvatska obrtnička komora, koja smatra da će među njezinim članovima biti zainteresiranih.