SVE BLIŽE STEČAJU

Vjerovnici već blokirali Pevecove račune

Bionic
Reading

Nakon dvije u četvrtak, u petak je 15-ak vjerovnika sjelo na račune Pevec grupe te je tjedan zaključen blokadama u iznosu više od 100 milijuna kuna

Pitanje je što se nakon prošlotjednih vratolomija uopće može očekivati od današnjeg sastanka Zdravka Peveca s glavnim vjerovnicima, piše Poslovni dnevnik.

Posljednji zaplet u drami Pevecovih brzo je dobio odgovor na terenu. Nakon što je Vladimir Šelebaj-Sellier tri dana figurirao kao predsjednik uprave, a Zdravko i Višnja Pevec izveli salto predstavljajući novu “uzdanicu” u Upravi, zaredale su blokade. Nakon dvije u četvrtak, u petak je 15-ak vjerovnika sjelo na račune Pevec grupe te je tjedan zaključen blokadama u iznosu više od 100 milijuna kuna.

Pitanje je stoga što se može očekivati od današnjeg sastanka Peveca s glavnim vjerovnicima, otkazanog u petak. Zagrebačku sastavnicu Pevec grupe kreditori i dobavljači blokirali su za 82 milijuna kuna, dok je kod Peveca Bjelovar iznos dospjelih obveza 19 milijuna kuna. Bujanje iznosa blokada samo je dodatni signal stečaja kao sve izglednijeg scenarija, a ono sugerira i da najnoviji “as iz rukava” Josip Baotić ne donosi rješenje.

Vjeruje li Zdravko Pevec i dalje da se stečaj neće dogoditi, ili je jednostavno izgubio osjećaj za realitete, pokazat će se uskoro, no tijek priče sve je više nalik teatru apsurda s isprepletenom privatnom i poslovnom “fabulom”. Dio toga je i Šelebajev naprasni uzmak, posebice s obzirom na argumentaciju: da to čini zbog opstrukcija njegove misije sa strane Pevecovih.