DUGOGODIŠNJI ČELNIK SINDIKATA

Vilim Ribić odlazi u mirovinu

02.01.2023 u 13:10

Bionic
Reading

Vilim Ribić, dugogodišnji čelnik i glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, odlazi u mirovinu. Malo vijeće Sindikata imenovalo je Matiju Kroflina na dužnost glavnog tajnika

Kroflin, koji je na dužnost stupio 1. siječnja, magistar je ekonomije i dugogodišnji makroekonomist Sindikata, a dvije je godine obnašao dužnost pomoćnika glavnog tajnika.

Iz Sindikata su poručili svojim članovima da 'mogu biti sigurni da će Sindikat i dalje biti snažan zagovaratelj unaprjeđenja njihove materijalne pozicije, razvoja sustava u kojem rade, ali i utjecajna društvena organizacija s jasnim načelima i ciljevima djelovanja'.

Ističu kako je Ribić, koji je u mirovinu otišao zadnji dan prosinca prošle godine, prestao obnašati bilo kakvu izvršnu funkciju unutar Sindikata, 'ali će svojim iskustvom, znanjem i savjetima u narednom razdoblju pomagati i iz mirovine u svojstvu savjetnika te kao član Senata Sindikata, zajedno s drugim bivšim čelnicima Sindikata'.

'Pred novim čelništvom posao je održavanja, ali i postupnog unaprjeđenja visokih standarda djelovanja koje je Sindikat dostigao u proteklom razdoblju', stoji u priopćenju.