ZRAČNI PRIJEVOZ

Vijest koja će razveseliti putnike: Ryanair najavio čak šest novih linija iz Hrvatske

28.12.2022 u 17:38

Bionic
Reading

Niskotarifni europski prijevoznički div, Ryanair već dugi niz godina posluje u Europi, a od lipnja 2021. i u Hrvatskoj. Da promet ide odlično potvrđuju i najave za sljedeću ljetnu sezonu kada irski avioprijevoznik koji nudi niske cijene planira pokrenuti još sedam linija u regiji, od toga čak šest u Hrvatskoj.

Zrakoplovi tipa Boeing 737 kapaciteta od oko 180 putnika tako će od ožujka, odnosno lipnja i srpnja češće prometovati hrvatskim nebom. Početak operacija na linijama iz Pule prema Njemačkoj očekuje se u ožujku, prema Poljskoj u lipnju. Prema istim zemljama u lipnju kreću i linije iz Zadra iz kojeg će se još moći i do Italije što će biti moguće od srpnja i iz riječke zračne luke. Kada se zbroje sve Ryanairove najave to izgleda ovako:

– od 26. ožujka: Pula – Dusseldorf (Weeze)

– od 2. lipnja: Pula – Katowice, Zadar-Rzeszow

– od 3. lipnja: Zadar-Munster

– od 4. lipnja: Zadar – Milan

– od 3. srpnja: Rijeka – Bergamo

Sedma linija prometovat će iz Crne Gore, točnije iz Podgorice prema Gdansku, ali nije isključeno da će se u narednim danima objaviti još poneka linija. No, dio putnika opravdano je skeptičan zbog načina na koje niskotarifne kompanije poput Ryanaira, Wizzaira, Jet2 i sličnih posluju, odnosno otkazuju letove u zadnji trenutak ukoliko nisu zadovoljni popunjenosti zrakoplova (eng. load factor). Visok Load factor jedan je od razloga zašto spomenute kompanije nude cijene puno niže od konkurencije u avijaciji, piše Večernji list.